Gero apetito

gero-apetito-italija_epmc

2017-1-LT-KA102-034920


STAŽUOTĖ ITALIJOJE

 

2018 metų vasario 3 – 24 dienomis Elektrėnų profesinio mokymo centro virėjo – padavėjo profesijos moksleiviai Romanas Kanapka, Daumantas Lukšė, Kamėja Verbickaitė ir Tomas Bodrenkovas dalyvavo stažuotėje Italijoje. Stažuotė vyko pagal Erasmus+ programos, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas, mobilumo projektą „Gero apetito!“.

Stažuotės Italijoje metu projekto dalyviai atliko praktiką kavinėse ir restoranuose, kuriuose įgijo realios profesinės patirties. Moksleiviai patobulino savo praktinius įgūdžius, prižiūrimos patyrusių specialistų įgijo naujų profesinių kompetencijų, pagerino savo bendruosius profesinius ir asmeninius gebėjimus. Stažuotės metu dalyviai įgijo specifinių profesinių kompetencijų: mokėsi gaminti tradicinius itališkus patiekalus bei tinkamai juos patiekti į stalą.

Dalyviai taip pat turėjo galimybę įgyti verslumo viešojo maitinimo sektoriuje, įgijo tarptautinio darbo patirties, pakėlė pasitikėjimo savimi lygį, tolerantiškumą. Tris savaites praleidę kitatautėje aplinkoje moksleiviai įgijo tarptautinio bendravimo patirties, susipažino su Pietų Europos kultūra, patobulino užsienio kalbos žinias.

Kiekvienam stažuotėje pagal šį projektą dalyvavusiam moksleiviui buvo išduoti Europaso mobilumo dokumentai bei priimančių partnerių stažuotės sertifikatai.

Šią stažuotę, kaip ir visą projektą pilnai finansuoja Švietimo mainų ir paramos fondas remiant Europos Komisijai.

 


STAŽUOTĖ JUNGTINĖJE KARALYSTĖJE

 

2017 metų lapkričio 12 – gruodžio 1 dienomis Elektrėnų profesinio mokymo centro virėjo – padavėjo profesijos moksleivės dalyvavo stažuotėje Jungtinėje Karalystėje. Stažuotė vyko pagal Erasmus+ programos, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas, mobilumo projektą „Gero apetito!“.

Stažuotės Jungtinėje Karalystėje metu projekto dalyviai atliko praktiką Londono restoranuose, kuriuose įgijo realios profesinės patirties. Moksleiviai patobulino savo praktinius įgūdžius, prižiūrimi patyrusių specialistų įgijo naujų profesinių kompetencijų, pagerino savo bendruosius profesinius ir asmeninius gebėjimus. Taip pat stažuotės metu moksleiviai įgijo verslumo patirties maisto gamybos ir klientų aptarnavimo srityje. Stažuotė skatino moksleivių toleranciją bei tarpkultūrinį sąmoningumą, leido praktiškai pagerinti anglų kalbos žinias.

Kiekvienam stažuotėje pagal šį projektą dalyvavusiam moksleiviui buvo išduoti Europaso mobilumo dokumentai bei priimančių partnerių stažuotės sertifikatai.

Šią stažuotę, kaip ir visą projektą pilnai finansuoja Švietimo mainų ir paramos fondas remiant Europos Komisijai.