lapkričio 23 | 2016
EPMC_dzukijos-regiono-varzytuvese-uzimta-ii-oji-vieta

Dzūkijos regiono varžytuvėse užimta II-oji vieta

Lapkričio 17 d. Veisiejų technologijos ir verslo mokykloje vyko smagus renginys – Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro vykdomo projekto „Lietuvos kulinarijos ir etninio paveldo išsaugojimas ir puoselėjimas“ Dzūkijos regiono varžytuvės. Varžytuves sudarė trys konkursai: komandos prisistatymo (tarmės ir tautosakos), etnokultūros žinių ir kulinarijos paveldo.

Varžytuvėse dalyvavo Dzūkijos regiono profesinių mokyklų mokiniai. Vertinimo komisijoje dirbo Birutė Imbrasienė, VšĮ Kulinarijos paveldo fondo direktorė, Gražina Kadžytė, Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto etnologė, Regina Kaveckienė, Veisiejų krašto muziejaus vadovė, Aurelija Augūnienė, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro Turizmo ir etnokultūrinio ugdymo skyriaus vedėja.

Šių metų varžytuvių tema – krikštynos. Remdamiesi krikštynų tematika ir tradicijomis, mūsų mokyklos mokiniai suvaidino krikštynų epizodą savo regionui būdinga tarme, atsakė į etnokultūros testo  klausimus bei pristatė 3 šiai šventei būdingus patiekalus. Mūsų stalą, pavadintą „Kūmos vaišės“ pristatė kūma tapusi Lina Ravinskienė. Kūmos stalas – svarbi krikštynų vaišių dalis. Ant mūsų stalo puikavosi trys svarbūs gardumynai: kūmos pyragas, kūmo sūris ir spanguolių kisielius.

Rimtai padirbėję ir pasiruošę varžytuvėse pasirodėme labai gerai. Mūsų mokyklos šaunioji komanda užėmė II-ąją vietą. Sveikiname visus komandos narius: Liną Ravinskienę, Ugnę Vadeišienę, Dovilę Jacinavičiūtę, Eriką Klebavičiūtę, Donatą Šareiką, Mindaugą Baurą.

Profesijos mokytoja  Danutė Tumulienė