gegužės 11 | 2021
geriausias-konditeris-2021-2

Geriausias konditeris 2021

Šių metų balandis ir gegužės pradžia konditerio specialybės mokinėms buvo labai darbingas. Nors ir pandeminiu laikotarpiu, tačiau laikydamosi visų saugumo reikalavimų, mokinės ruošėsi meistriškumo konkursams. Balandžio mėnesį ruošėmės nuotoliniam respublikiniam Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro organizuotam konkursui „Tau, mano mamyte“, kuriame savo profesinius gebėjimus parodė net 27 mokiniai iš skirtingų Lietuvos profesinio mokymo įstaigų. Mūsų K20 grupės mokinės Arūnė ir Gerda konkursinius gaminius gamino mokykloje, o pristatyti komisijai vežė į konkurso vietą. Pirmakursės prizinių vietų nelaimėjo, bet džiaugėsi, kad galėjo išbandyti savo praktinius gebėjimus ir parodyti, ko išmoko sunkiomis karantino sąlygomis besimokydamos mišriu (nuotoliniu ir kontaktiniu) būdu per keletą mėnesių.

Gegužės 5 – 6 dienomis mūsų mokykloje vyko I-ojo kurso konditerių specialybės mokinių profesinio meistriškumo konkursas „Geriausias konditeris 2021“. Pagrindiniai profesinio meistriškumo konkurso tikslai – skatinti mokinių sumanumą, kūrybiškumą, formuoti praktinius įgūdžius, kelti konditerio profesijos prestižą ir skleisti konditerio profesijos technologines žinias ir praktinio darbo patirtį.

Konkursas įvyko mišriu būdu: dalis mokinių konkurse dalyvavo nuotoliniu, kita dalis –kontaktiniu būdu. Konkurso dalyviams buvo duota tema – „Medaus tešlos tortai“.

Visiems mokiniams reikėjo pasirinkti medaus tešlos torto receptą, padaryti technologinę kortelę, pagaminti ir padekoruoti tortą. Tortai tikrai buvo labai skirtingi ir savo produktų sudėtimi, ir dekoravimo elementais, nors atrodo, kad visi medaus tortai turi tą pačią technologiją ir panašų skonį. Konkurso metu mokinės pademonstravo savo kūrybiškumą, nuojautą, gebėjimus ir kompetencijas ir kiekvienas tortas išsiskyrė savo skoniu: pakeisti receptai, įdėtas produktas, pavyzdžiui, špinatai, kurie pakeitė medaus torto spalvą, papildomas citrinų kremas ar želė gabaliukai paįvairino torto pjūvį ir skonį.

Vertinimo komisija užduotis vertino pagal konkurso taisyklėse nustatytus vertinimo kriterijus, o kadangi kiek žmonių, tiek skonio nuomonių, visi tortai buvo labai gerai įvertinti ir visi dalyviai tapo laimėtojais. Tai buvo puiki galimybė pasireikšti mokinių gebėjimams, kūrybiškumui ir individualumui.

Konkurso dalyviai buvo apdovanoti padėkomis ir atminimo dovanėlėmis.

 

                                                Konditerių profesijos mokytoja Danguolė Bulaukienė

geriausias-konditeris-2021-7