Ką mokytis

EPMC Konditerio mokymo programa

Konditeris

Programos paskirtis. Konditerio modulinė profesinio mokymo programa yra skirta kvalifikuotam konditeriui parengti, kuris gebėtų savarankiškai gaminti konditerijos gaminius, parinkti žaliavas ir jas paruošti gamybai, maišyti tešlą ir ruošti konditerinius pusgaminius, gaminti miltinę, kreminę ir cukrinę konditeriją ir puošimo elementus.

 

Mokomasi šių privalomų dalykų modulių:

  • Darbo vietos paruošimas
  • Nemielinės tešlos konditerijos gaminių gamyba
  • Mielinės tešlos konditerijos gaminių gamyba
  • Konditerijos pusgaminių ir puošimo elementų gamyba
  • Kreminės konditerijos gamyba

Pasirenkamieji moduliai:

  • Desertų gamyba
  • Rankų darbo saldainių gamyba

 

Programos valstybinis kodas ir apimtis mokymosi kreditais ir trukmė metais:

P42101301, P43101302 – programa, skirta pirminiam profesiniam mokymui, 90 mokymosi kreditų -1,5 metų

T43101302 – programa, skirta tęstiniam profesiniam mokymui, 70 mokymosi kreditų

 

Kvalifikacijos pavadinimas – konditeris

Kvalifikacijos lygis pagal Lietuvos kvalifikacijų sandarą (LTKS) – IV

Minimalus reikalaujamas išsilavinimas kvalifikacijai įgyti:

P42101301– pagrindinis išsilavinimas ir mokymasis vidurinio ugdymo programoje

P43101302, T43101302 – vidurinis išsilavinimas

 

Reikalavimai profesinei patirčiai (jei taikomi) – nėra