Programos paskirtis. Virėjo modulinė profesinio mokymo programa yra skirta kvalifikuotam virėjui parengti, kuris gebėtų, prižiūrint aukštesnės kvalifikacijos darbuotojui, parinkti maisto produktus ir žaliavas, atlikti jų pirminį apdorojimą, gaminti nesudėtingos technologijos pusgaminius ir patiekalus.
Mokomasi šių privalomų dalykų modulių:
- Maisto produktų ir žaliavų parinkimas, pirminis jų apdorojimas
- Nesudėtingos technologijos pusgaminių gaminimas
- Nesudėtingos technologijos patiekalų gaminimas
Pasirenkamieji moduliai:
- Nesudėtingos technologijos tautinio paveldo patiekalų gaminimas
- Nesudėtingos technologijos BBQ ir grilio patiekalų gaminimas
- Picų gaminimas
- Blynų, lietinių, blynelių ir sklindžių gaminimas
- Nesudėtingos technologijos sušių gaminimas
Programos valstybinis kodas ir apimtis mokymosi kreditais ir trukmė metais:
P21101310 – programa, skirta pirminiam profesiniam mokymui, 60 mokymosi kreditų – 1 metai
Kvalifikacijos pavadinimas – virėjas
Kvalifikacijos lygis pagal Lietuvos kvalifikacijų sandarą (LTKS) – II
Minimalus reikalaujamas išsilavinimas kvalifikacijai įgyti:
P21101310– pradinis išsilavinimas
Reikalavimai profesinei patirčiai (jei taikomi) – nėra