Ką mokytis

EPMC_Virejas

Virėjas

Programos paskirtis. Virėjo modulinė profesinio mokymo programa skirta kvalifikuotam darbuotojui parengti, kuris gebėtų savarankiškai gaminti, apipavidalinti ir patiekti patiekalus, įvertinti patiekalų kokybę, tvarkyti dokumentaciją.

 

Mokomasi šių privalomų dalykų modulių:

  • Tvarkos virtuvėje palaikymas, 5 mokymosi kreditai.
  • Pasiruošimas patiekalų gaminimui, 5 mokymosi kreditai.
  • Sriubų, karštųjų patiekalų ir padažų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas, 20 mokymosi kreditų.
  • Saldžiųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas, 10 mokymosi kreditų.
  • Salotų, užkandžių, garnyrų ir šaltųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas, 15 mokymosi kreditų.
  • Patiekalų pobūviams gaminimas ir patiekimas, 20 mokymosi kreditų.
  • Darbas su dokumentais, 5 mokymosi kreditai.

Pasirenkamieji moduliai:

  • Miltinių konditerijos gaminių gaminimas, 10 mokymosi kreditų.
  • Sveikos mitybos patiekalų gaminimas, 5 mokymosi kreditai
  • Lietuviškų tradicinių nacionalinių patiekalų gaminimas, 5 mokymosi kreditai.

 

Programos valstybinis kodas ir apimtis mokymosi kreditais ir trukmė metais:

P42101303 – programa, skirta pirminiam profesiniam mokymui, 110 mokymosi kreditų – 3 metai

 

Kvalifikacijos pavadinimas – virėjas

Kvalifikacijos lygis pagal Lietuvos kvalifikacijų sandarą (LTKS) – IV

Minimalus reikalaujamas išsilavinimas kvalifikacijai įgyti:

P42101303 – pagrindinis išsilavinimas ir mokymasis vidurinio ugdymo programoje

 

Reikalavimai profesinei patirčiai (jei taikomi) – nėra