Programos paskirtis. Virėjo modulinė profesinio mokymo programa skirta kvalifikuotam darbuotojui parengti, kuris gebėtų savarankiškai gaminti, apipavidalinti ir patiekti patiekalus, įvertinti patiekalų kokybę, tvarkyti dokumentaciją.
Mokomasi šių privalomų dalykų modulių:
- Tvarkos virtuvėje palaikymas, 5 mokymosi kreditai.
- Pasiruošimas patiekalų gaminimui, 5 mokymosi kreditai.
- Sriubų, karštųjų patiekalų ir padažų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas, 20 mokymosi kreditų.
- Saldžiųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas, 10 mokymosi kreditų.
- Salotų, užkandžių, garnyrų ir šaltųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas, 15 mokymosi kreditų.
- Patiekalų pobūviams gaminimas ir patiekimas, 20 mokymosi kreditų.
- Darbas su dokumentais, 5 mokymosi kreditai.
Pasirenkamieji moduliai:
- Miltinių konditerijos gaminių gaminimas, 10 mokymosi kreditų.
- Sveikos mitybos patiekalų gaminimas, 5 mokymosi kreditai
- Lietuviškų tradicinių nacionalinių patiekalų gaminimas, 5 mokymosi kreditai.
Programos valstybinis kodas ir apimtis mokymosi kreditais ir trukmė metais:
P42101303 – programa, skirta pirminiam profesiniam mokymui, 110 mokymosi kreditų – 3 metai
Kvalifikacijos pavadinimas – virėjas
Kvalifikacijos lygis pagal Lietuvos kvalifikacijų sandarą (LTKS) – IV
Minimalus reikalaujamas išsilavinimas kvalifikacijai įgyti:
P42101303 – pagrindinis išsilavinimas ir mokymasis vidurinio ugdymo programoje
Reikalavimai profesinei patirčiai (jei taikomi) – nėra