spalio 31 | 2018
konditerijos-mokymai

Skanūs gardūs konditerijos mokymai

Pagal neformaliojo suaugusiųjų švietimo programą spalio 23, 24, 25 dienomis Elektrėnų profesinio mokymo centro konditerijos klasėje vyko  praktiniai itališkos ir prancūziškos konditerijos mokymai. Atvyko dešimt užsiregistravusių moterų – saldumynų mėgėjų ir konditerijos gerbėjų.

Programos tikslas buvo supažindinti su itališkos ir prancūziškos konditerijos gaminiais ir gaminimo ypatumais, išmokyti taisyklingai pasigaminti biskvitines, trapias, plikytas ir kitas tešlas ir pritaikyti jas konkrečiam desertui.

Programos pradžioje dalyvės buvo supažindintos su gamybai naudojama įranga ir smulkiu inventoriumi, buvo išdalinti receptai ir aptarta kiekvieno recepto gaminimo technologija. Daugiausiai laiko buvo skirta praktiniams užsiėmimams, kurių metu gaminome prancūzišką pyragą su pelėsiniu sūriu ir kriaušėmis, prancūzijos virtuvės klasika tapusius pyragaičius „Caneles“, plikytus pyragaičius „Šū“, itališką desertą „Panna Cotta“, riešutinius pyragaičius, šokoladinį vyniotinį, snikerinį sūrio tortą ir  šokoladinį – musinį apelsinų tortą.

Visos moterys labai aktyviai dalyvavo visų gaminių gaminimo procesuose, klausinėjo, kas neaišku, užsirašinėjo. Gal ir ne viskas sekėsi sklandžiai, bet kiekvieno vakaro rezultatas labai džiugino. Moterys degustavo pasigamintus gaminius, vertino skonines savybes, aptarė klaidas. Trys vakarai pralėkė nepastebimai greitai ir labai darbingai.

 

Konditerių profesijos vyr. mokytoja Danguolė Bulaukienė

konditeeriu-konkursas-2018