Programos paskirtis. Virėjo modulinė profesinio mokymo programa yra skirta kvalifikuotam virėjui parengti, kuris gebėtų, prižiūrint aukštesnės kvalifikacijos darbuotojui, parinkti maisto produktus ir žaliavas, atlikti jų pirminį apdorojimą, gaminti nesudėtingos technologijos pusgaminius ir patiekalus.
Mokomasi šių privalomų dalykų modulių:
Maisto produktų ir žaliavų parinkimas, pirminis jų apdorojimas
Nesudėtingos technologijos pusgaminių gaminimas
Nesudėtingos technologijos patiekalų gaminimas
Pasirenkamieji moduliai:
Nesudėtingos technologijos tautinio paveldo patiekalų gaminimas
Nesudėtingos technologijos BBQ ir grilio patiekalų gaminimas
Picų gaminimas
Blynų, lietinių, blynelių ir sklindžių gaminimas
Nesudėtingos technologijos sušių gaminimas
Programos valstybinis kodas ir apimtis mokymosi kreditais ir trukmė metais:
P42101303 – programa, skirta pirminiam profesiniam mokymui, 110 mokymosi kreditų – 3 metai
P21101310, P21101309, P21101308 – programa, skirta pirminiam profesiniam mokymui, 60 mokymosi kreditų – 1 metai
T21101303 – programa, skirta tęstiniam profesiniam mokymui, 50 mokymosi kreditų
Kvalifikacijos pavadinimas – virėjas
Kvalifikacijos lygis pagal Lietuvos kvalifikacijų sandarą (LTKS) – II
Minimalus reikalaujamas išsilavinimas kvalifikacijai įgyti:
P42101303 – pagrindinis išsilavinimas ir mokymasis vidurinio ugdymo programoje
P21101310, T21101303 – pradinis išsilavinimas
P21101309 – pradinis išsilavinimas ir mokymasis pagrindinio ugdymo programoje
Reikalavimai profesinei patirčiai (jei taikomi) – nėra