Šis modulis skirtas asmenims, besimokantiems bendrojo lavinimo mokykloje I-IV gimnazijos klasėse.
Mokymosi trukmė – 1 metai (5 kreditai).
Įgyjama kompetencija: Parinkti ir paruošti maisto produktus ir žaliavas tautinio paveldo patiekalų gamybai. Parinkti ir apdoroti maisto produktus ir žaliavas, skirtus blynams, lietiniams, blyneliams ir sklindžiams gaminti.
Asmuo, baigęs BLYNŲ, LIETINIŲ, BLYNELIŲ IR SKLINDŽIŲ GAMINIMAS gebės parinkti maisto produktus ir žaliavas blynų, blynelių, lietinių, sklindžių gamybai, apskaičiuoti reikiamą maisto produktų ir žaliavų kiekį blynų, blynelių, lietinių, sklindžių gamybai, ruošti maisto produktus ir žaliavas blynų, blynelių, lietinių, sklindžių gamybai, nusakyti bendrais bruožais tešlų ir įdarų rūšis, jų asortimentą. Saugiai dirbti maisto produktų ir žaliavų apdorojimo blynų, lietinių, blynelių, sklindžių gamybos gaminimo įrenginiais ir įrankiais, laikantis geros higienos praktikos taisyklių. Kepti blynus, lietinius, blynelius ir sklindžius, naudojanti technologijos kortelėmis. Patiekti blynus, lietinius, blynelius ir sklindžius juos apipavidalinant.
Asmuo, baigęs šį modulį, gaus įgytą kompetenciją patvirtinantį pažymėjimą.