Lapkričio 5 d. I ir II gimnazinės klasės mokinių bei keli I kurso mokiniai dalyvavo edukacijoje „Kibinų pasaulio atradimai“, vykusioje Marijampolės savivaldybėje, Liudvinavo miestelyje. Edukacija apie kibinų kepimą Jakštų sodyboje yra viena iš populiariausių, nes ši tradicija labai įdomi ir vertinga, nors karaimai Marijampolėje ir negyveno.
Jakštų sodybos šeimininkė pasidalino istorijomis apie šį kraštą, primindama, jog čia gyveno ir rašytojas Kazys Boruta, kūręs tokius kūrinius kaip „Baltaragio malūnas“ ir „Mediniai stebuklai“.
Edukacijos metu patyrusi maisto gamybos edukatorė papasakojo apie tešlos ruošimą ir kibinų įdarus, paaiškindama, kokie prieskoniai ir ingredientai tinka šiam skanėstui. Vėliau visi dalyviai gamino trijų rūšių kibinus: su kopūstais, su miško grybais ir tradicinius su mėsa. Patiekti karšti kibinai, kvepiantys gardžiu sultiniu, paliko neišdildomus įspūdžius.
„Kibinų pasaulio atradimai“ ne tik leido sužinoti apie kibinų gamybos subtilybes, bet ir atvėrė naujas įdarų ir receptų galimybes. Grįždami įspūdžiais dalijomės, o žinios, kurias gavome, tikrai praturtins mūsų kulinarinius horizontus.
II gimnazinės klasės auklėtoja Erika Ragickienė