Spalio 25 dieną Elektrėnų profesinio mokymo centro virėjo ir konditerio profesinio mokymo programų mokiniai turėjo galimybę praplėsti savo įgūdžius ir patirtį dalyvaudami mokymuose Kauno maisto pramonės ir prekybos centre.
Šis apsilankymas leido moksleiviams susipažinti su nauja aplinka, dirbti su kitais mokytojais bei mokiniais, o svarbiausia – pritaikyti savo turimas žinias praktiškai. Konditerijos specializacijos mokiniai gamino kvapnų riešutų ir varškės braunį, kuris pareikalavo kruopštumo ir meistriškumo, o virėjai ruošė gardžią perlinių kruopų sriubą su daržovėmis bei skaniai apskrudusią grilio sprandinę.
Po intensyvaus darbo sekė maloniausia dalis – degustacija ir savų patiekalų įvertinimas. Šis procesas ne tik suteikė galimybę pasimėgauti savo darbo vaisiais, bet ir leido aptarti, kas pavyko geriausiai bei kokios yra tobulinimo galimybės.
Toks bendradarbiavimas ir patirties mainai yra itin vertingi jauniems kulinarams, siekiantiems tobulinti savo įgūdžius bei atrasti naujus skonius. Tai įkvepia juos tolesniems kulinariniams atradimams ir skatina siekti aukštesnių tikslų profesinėje veikloje.