Mokymąsis neapsiriboja vien klasės sienomis – tikrosios žinios ir įgūdžiai gimsta praktikoje! Būsimi Elektrėnų profesinio mokymo centro virėjai šįkart leidosi į netradicinę pamoką „Karališkoje kibininėje“, kur turėjo unikalią galimybę pasijusti tikrais virtuvės meistrais.
Iš teorijos – į praktiką Ši edukacinė išvyka leido mokiniams ne tik stebėti, bet ir patiems prisiliesti prie profesionalios virtuvės kasdienybės. Jie sužinojo, kokių įgūdžių reikia norint meistriškai paruošti tradicinius kibinus, kokios yra tešlos subtilybės bei koks įdaras suteikia geriausią skonį.
Mokymąsis tikroje darbo aplinkoje Viena iš didžiausių šios patirties vertybių – galimybė mokytis iš profesionalų, kurie kasdien gamina ne tik gardžiausius kibinus, bet ir puoselėja kulinarines tradicijas. Mokiniai stebėjo, kaip organizuojamas darbas virtuvėje, mokėsi efektyvaus bendradarbiavimo ir laiko planavimo.
Kodėl tokios pamokos svarbios?
- Mokymąsis realioje aplinkoje padeda geriau suprasti būsimos profesijos ypatumus.
- Mokiniai lavina praktinius įgūdžius ir įgyja pasitikėjimo savimi.
- Dirbant kartu su patyrusiais šefais, gaunama neįkainojama patirtis ir įkvėpimas ateities darbams.
Rezultatas? Daug įspūdžių, naujos žinios, tobulėjantys įgūdžiai ir, žinoma, gardžiausi kibinai, kuriuos mokiniai patys iškepė!