Mūsų mokymo centro STEAM kabinetas šį pavasarį virto tikra žaliąja oaze! Čia virėjo profesijos mokiniai kibo į smagią ir prasmingą užduotį – auginti šviežius prieskonius, kurie vėliau papildys jų pačių gaminamus patiekalus!
STEAM ugdymas – tai ne tik teorija, bet ir eksperimentai! Šįkart mokiniai savo rankomis augina saulėgrąžų, pipirnių, ridikėlių bei rukolos daigus. Stebėdami jų moksleiviai mokosi kantrybės, atsakomybė bei įsitikina, kad švieži, savomis rankomis užauginti ingredientai – skanesni ir sveikesni!
„Mūsų mokiniams tai puiki galimybė išbandyti visą procesą – nuo sėklos pasėjimo iki prieskonių panaudojimo patiekaluose. Jie patys gali įsitikinti, kad šviežios žolelės suteikia ne tik nuostabų skonį, bet ir suteikia naudą sveikatai“ – pasakoja mūsų mokytoja.
Šis projektas padeda ne tik gilinti žinias apie augalus, bet ir skatina tvarų požiūrį į maistą. O svarbiausia – užauginti prieskoniai tampa tikru pavasario skoniu kiekviename patiekale!