Programos paskirtis. Virėjo modulinė profesinio mokymo programa skirta kvalifikuotam darbuotojui parengti, kuris gebėtų savarankiškai palaikyti tvarką virtuvėje, pasiruošti patiekalams gaminti, gaminti ir apipavidalinti salotas, užkandžius, sriubas, šaltuosius ir karštuosius patiekalus, padažus, garnyrus, saldžiuosius patiekalus, patiekalus pobūviams, įvertinti patiekalų kokybę, tvarkyti dokumentaciją.
Mokomasi šių privalomų dalykų modulių:
-
- Tvarkos virtuvėje palaikymas
- Pasiruošimas patiekalų gaminimui
- Sriubų, karštųjų patiekalų ir padažų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas
- Saldžiųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas
- Salotų, užkandžių, garnyrų ir šaltųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas
- Patiekalų pobūviams gaminimas ir patiekimas
- Darbas su dokumentais
Pasirenkamieji moduliai:
-
- Miltinių konditerijos gaminių gaminimas
- Sveikos mitybos patiekalų gaminimas
- Lietuviškų tradicinių nacionalinių patiekalų gaminimas
Programos valstybinis kodas ir apimtis mokymosi kreditais:
P43101310 – programa, skirta pirminiam profesiniam mokymui, 110 mokymosi kreditų T43101311 – programa, skirta tęstiniam profesiniam mokymui, 90 mokymosi
Kvalifikacijos pavadinimas – virėjas
Kvalifikacijos lygis pagal Lietuvos kvalifikacijų sandarą (LTKS) – IV
Minimalus reikalaujamas išsilavinimas kvalifikacijai įgyti: P43101310, T43101311 – vidurinis išsilavinimas
Reikalavimai profesinei patirčiai (jei taikomi) – nėra